sambutan

Welcome To www.chilmansyarif.blogspot.com.
Thank you for your visit on the website Syarif's blog.
Hopefully this article can be useful for all of you. I apologize if there are posts that are less obvious or wrong in writing. The request also criticisms and suggestions if there are any writings or opinions that are contrary to the truth, so that later writings will be revised again

Search This Site

lagi loading...

Tuesday, May 19, 2015

Get Life Lessons

Catering
On Sunday, 17 May 2015, I use my free time to catering work in a even of wedding than in the hostel nothing activity. I want use my time with as well as possible. Work in the catering is very happy. because, I can know with others. not only friend in the class, however can know friend in out class. such as, friend of cross faculty as well as cross university. 

With like that, I can have many friend. I have many link. Although, I just work in Catering become service (just maid), but this just fill free time. The most important, I can get income to add needs less, I can know with others, and use time as well as possible. Lest no time wasted. Time is precious.

I want share to you about a story in the catering. When I work in the catering, I meet with gentlemen (old people). They work same with me (just become service). I feel what a pity them. It turns out, they have a work other. In fact, they work in the factory become a Direktur. When go to the factory always ride his luxury car. I was very surprised know about that (Story from Mas Yanto). "I Get Life Lessons" from this story. So, Don't  underestimate for a job. although, very lowly.

Hopefully, KEEP SPIRIT!!!

A Motivation of live From My Friend " Mas Yanto"

motivation of live
Mas Yanto is my friend in the UIN Walisongo Semarang. His matter is Islamic education. His self is very spirit. I start know his self when I went to work in the Bagong Catering become a Service. When there is free time, we always chat with him. He always tells the story of his live when located in Semarang city. He live in Semarang city without interference with the parents because his family happen a money crisis. beside that, the parents not bless if he continue the study to UIN Walisongo. The parent thinks, if Study in there, very difficult to get a job after study. The parents refuse / not bless study in University of Walisongo. 

The parent want him to study in matter is technic. Because Tehnic many are searched by many person. But He more Choose in University of Walisongo than Choose matter of technic. the consequence from that, he study in Semarang city without helping from the parents.

So that way, He live in Semarang and study in University of Walisongo with pay alone. Its very great. He also feel very difficult and weight work to get the money. Now, He about 25 years old, but study to end Strata 1 (S 1) still have not ended. Because, He every semester take just 12 sks. So that way, He is Very long time in ending his study. In fact, his friends had graduated 2 years ago. Many of person (lecture and friend in the class now) think to him, that he is very naughty man or stupid man because they not knowing about his problem. He must can live in Semarang city and can pay of fee to study in University of Walisongo.

When there are lecture about his problem, the lecture very pity with him. Not little of lecture that give a motivation. In fact, he become assistant of lecture. From live like that, not become hopeless man. But, with live like that become him can more spirit. That, can become a motivation for me and us.

KEEP SPIRIT!!!

Tuesday, May 12, 2015

Changing Indonesia Being The Developed Country

Indonesia

Indonesia is a Big country consisting of many islands. In fact, Indonesia is the largest archipelago in the world that has the island until it reaches 17,508. Obviously, a great State and has thousands of islands has a lot of natural resources that enveloped him. 
We as citizens already know, that this country has many natural resources. Among them; first, gold mining in the world with the best quality, there is in Papua. Second, the largest tropical forest in the world which covers 39,549,447 hectares, with biodiversity and plasmanutfah comprehensive in the world.

Abu Dzar Al Ghifari

Abu Dzar Al Ghifari
Abu Dzar Al Ghifari adalah teman saya yang berasal dari Ibu Kota Jakarta. Namanya seperti zaman sahabat Rasulullah dulu. Panggilan akrabnya ialah Abu. Kalau di kelas, yang khas dari Abu adalah bahasanya yang gaul. Seperti loh gue. Di UIN Walisongo Semarang, Ia mengambil Jurusan Ilmu Falak Fakultas Syari'ah. Di kelas termasuk mahasiswa yang pintar dalam per-falak-annya karena sejak di Madrasah Aliyah Persis 69 sudah diajar pelajaran Ilmu Falak. Di Semarang, demi menempuh sebuah ilmu, Abu tinggal di kos yang sangat kecil. Tepatnya di Gg. Ringinsari 1 , kec. Ngaliyan.

Saturday, May 9, 2015

Peran Tasawuf dalam meningkatkan kecerdasan Intelektual

Tasawuf
Saya dapat pengetahuan baru ketika berdiskusi hari ini (Sabtu, 9 Mei 2015) tepatnya sekitar jam 5 sore. Berdiskusi terkait dengan akhlak tasawuf. Dan saya ingin berbagi dengan kawan-kawan. Saya ingin sharing kepada kawan semua supaya kita bersama-sama bisa mengamalkan atas ilmu yang sudah kita peroleh.

Berdiskusi "Peran Tasawuf dalam meningkatkan kecerdasan intelektual". Tema yang sangat menarik kawan untuk kita bahas. Ternyata ilmu tasawuf bisa berperan dalam meningkatkan kecerdasan intelektual.

Friday, May 8, 2015

About Me

 Chilman Syarif
Chilman Syarif

Selamat datang di www.chilmansyarif.blogspot.com. 
Terimakasih atas kunjuangan Anda di website chilman blog ini. Semoga artikel ini bisa bermanfaat bagi anda semua. Saya mohon ma'af apabila ada tulisan yang kurang jelas atau salah dalam penulisan.

Curiculum Vitae

Nama lengkap , Chilman Syarif , terkenal dengan sapaan Chilman, terkadang juga ada yang memanggil dengan panggilan Syarif dan Maman. Dia dilahirkan pada tanggal 26 Maret 1996 di Kota Kudus. 

Thursday, May 7, 2015

Menyoal Tentang Makna Jihad

Jihad
Jihad selalu disalah artikan. Sebagian besar diantara orang-orang yang masih awam menganggap jihad adalah berperang di jalan Allah (fi sabilillah). Padahal, jika kita memahami dari pengertian makna jihad, sesungguhnya tidak selalu diartikan sebuah jihad dalam sebuah peperangan dengan angkat senjata saja, akan tetapi ada jihad-jihad yang lain juga. Tegasnya, jihad itu tidak selalu identik dengan kekerasan.
Sebenarnya, pengertian “jihad” sendiri berasal dari bahasa Arab, yaitu jahada-yajhadu-jihaadan yang artinya “bersungguh-sungguh”. Dalam Kamus Besar Bahasa Indonesia (KBBI) dijelaskan pula “jihad” merupakan usaha dengan segala daya upaya untuk mencapai sebuah kebaikan. Sedangkan “Mujahidin” merupakan isim fa’il yang jama’ dari kata jahada-yajhadu-jihaadan, yang artinya adalah orang-orang yang berjihad (bersungguh-sungguh).

Wednesday, April 29, 2015

SETAHUN “DREAM.CO.ID”

Dream

Menurut ku Dream itu keren, menarik, masa kini, modern, tidak ketinggalan zaman, anak muda banget, gaul, banyak pengetahuan baru, dan yang paling penting adalah islami. Memang Dream itu apa an sih?? Pasti kawan-kawan penasaran apa Dream yang saya maksudkan itu. Benar begitu kawan?
Sepintas  saya akan sedikit memaparkan dan menjelaskan apa itu Dream kepada kawan-kawan semua. Pasti kawan-kawan sudah pada penasaran bukan? Hehe yang sabar ya kawan.  Ya sudah, saya tidak akan berbosa-basi cukup lama kok kawan. Berikut ini adalah gambaran umum DREAM.

Free Subscription

Enter Your Email Address To Get The Latest Articles:

Delivered by FeedBurner

Author


Chilman Syarif